Word vrijwilliger

De vrijwilligers bij VPTZ zijn evenwichtige mannen en vrouwen van alle leeftijden, die goed kunnen luisteren en zich aan kunnen passen aan de wensen van de cliënt. Ze hebben hier bewust en gemotiveerd voor gekozen. Met hun levenservaring en scholing hopen ze anderen te kunnen helpen. De vrijwilligers zijn speciaal opgeleid in het bieden van palliatieve zorg. Door hun aanwezigheid, het helpen bij de verzorging van de zieke en hun aandacht voor alle betrokkenen, dragen zij er aan bij dat mensen in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen sterven.
Als u erover denkt om vrijwilliger te worden, is het goed om het volgende te weten: u heeft geen speciale opleiding of achtergrond nodig. Nieuwe vrijwilligers volgen een basiscursus palliatieve zorg bij VPTZ Midden-Limburg. Tijdens uw inzet als vrijwilliger kunt u rekenen op begeleiding door de coördinator.

Bent u verder iemand die goed kan luisteren? Kunt u er zijn als dat nodig is en heeft u hart voor een ander? Als u 1 of 2 dagdelen per week beschikbaar bent, praten we graag met u verder.
Heeft u behoefte aan meer informatie, neem contact op met de coördinator in de regio.