VPTZ Midden-Limburg

Als de arts heeft gezegd dat er geen hulp meer mogelijk is om beter te worden begint een zware tijd. Voor uzelf maar ook voor uw naasten. Een periode van zorg en afscheid nemen is aangebroken. Dit kan moeilijk en emotioneel zijn. Hierbij kunt u misschien extra hulp gebruiken. De professionals bieden onder andere hulp bij de verzorging en verpleging. Onze vrijwilligers kunnen tijd, aandacht en ondersteuning bieden. Niet alleen aan de stervende cliënt, maar ook aan mantelzorgers. Zodat een mantelzorger bijvoorbeeld even op adem kan komen. Er zijn voor een ander in de laatste levensfase: daar staan VPTZ-vrijwilligers voor.

VPTZ-vrijwilligers kunnen mantelzorgtaken overnemen. Weten dat een opgeleid iemand aanwezig is, kan de rust geven die op dat moment zo nodig is. Ook bieden de vrijwilligers een luisterend oor en geven emotionele ondersteuning. De coördinator gaat met u in gesprek over hoeveel en welke hulp precies nodig is. Daar zijn voor cliënt en naasten geen kosten aan verbonden.

Als u hulp en ondersteuning kunt gebruiken in de vorm van een gesprek, kunnen de vrijwilligers van Steunpunt terZijde misschien iets voor u betekenen. Dit zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die een luisterend oor bieden en met u in gesprek kunnen gaan. Ze hebben aandacht voor uw vragen, onzekerheden, last en levensvragen.

De coördinator voor Midden-Limburg is:

Josefien Hoeben en Daisy Hendrikx
06-44349810
josefien.hoeben@dezorggroep.nl